
חיפוש עבודה הוא עבודה: הוא צריך להיעשות במקצועיות, בנחישות ויש להקדיש לו זמן וללמוד כיצד לעשותו הכי טוב שאפשר.
אחד החלקים המשמעותיים בחיפוש העבודה הוא כתיבת קורות חיים.
נכון, אתם יודעים לספר במה עסקתם ומהם הכישורים שלכם אבל זכרו שכל מעסיק מקבל קורות חיים של אנשים רבים וטובים ואתם צריכים לבלוט איכשהו בינהם.
הנה כמה כללים בסיסיים לכתיבת קורות חיים.
מהם קורות חיים?
זהו מסמך המפרט בצורה תמציתית וחדה את הכישורים שלכם ואת הניסיון שצברתם במהלך חייכם בתחומים הרלוונטיים לעבודה המבוקשת.
מה צריך לכתוב בקורות החיים?
- פרטים מזהים: שם, תעודת זהות, כתובת, תאריך לידה, מצב משפחתי ומספר טלפון.
- השכלה: תעודת בגרות, תואר אקדמאי, תעודה מקצועית (אם כבר יש בידכם תואר אקדמאי או תעודה מקצועית, אפשר לצמצם את הפירוט על תעודת הבגרות).
- ניסיון תעסוקתי: יש להתחיל בתפקיד שבו אתם עוסקים היום, ואחר כך לפרט את תפקידיכם הקודמים. הנחת המוצא היא שאתם מתקדמים עם הזמן. הדגישו ניסיון בתחום הרלוונטי למשרה שאותה אתם מנסים להשיג. כך למשל למעסיק לא משנה שעבדתם עם בני-נוער אם המשרה דורשת עבודה מול מחשב. אך אם הייתה בעבודה עם בני-הנוער עבודה מול מחשב, כדאי לציין זאת. ציינו את תחומי האחריות שהיו לכם, פרויקטים שהובלתם והישגים בולטים בעבודה הקודמת .
- ניסיון חברתי או התנדבותי: אם אין ניסיון תעסוקתי רלוונטי, אפשר להוסיף ניסיון חברתי או התנדבותי כמו פעילות בתנועות נוער, ארגונים חברתיים, מועצות נוער והתנדבויות אחרות שלקחתם בהן חלק.
- שירות צבאי: כתבו מתי השתחררתם משירות, באיזו דרגה, ופרטו את תפקידיכם השונים. הקפידו לא לכתוב בראשי-תיבות, מכיוון שאולי המעסיק לא יידע מה פירושם.
- שפות: ציינו ידיעת שפות ואת הרמה שבה אתם שולטים בהן בעיקר אם המשרה דורשת ידיעת שפה נוספת.
- סדר: חשוב מאוד להקפיד שקורות החיים שלכם יהיו מסודרים. הקפידו על אחידות בגופן ובגודל, צבע שחור, קובץ “וורד” בלבד (תוכנות המיון האוטומטיות לא תמיד יודעותלהתמודד עם קבצים אחרים).
המעסיק מקבל פניות רבות. כדי לבלוט וליצור רושם ראשוני טוב הבינו מה חשוב למעסיק לדעת עליכם. מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בנושא. אתם מוזמנים לפנות לייעוץ בפייסבוק ב- קישורNegev Jobes.