שלחתם את קורות החיים שלכם אל המעסיק כעת הוא יתקשר בשביל לערוך ראיון טלפוני, אחרי שראה שאתם יכולים להתאים למשרה. בעת הראיון הטלפוני היו קשובים למראיין. אם אינכם יכולים לדבר באותו רגע, שתרגישו חופשיים לבקש לדבר יותר מאוחר או ביום אחר. בסוף הראיון הטלפוני תוכלו לקבוע יחד עם המעסיק ראיון עבודה פרונטלי.
אחרי שקבעתם את הראיון, רשמו לכם ביומן, שלא תשכחו. דאגו שיהיה לכם מרווח של זמן בין העיסוקים שלכם לראיון. הדבר האחרון שאתם רוצים שיקרה הוא שתאחרו לראיון העבודה שלכם, או שתגיעו תשושים או לא רגועים. ההמלצה היא להגיע כרבע שעה עד חצי שעה לפני שעת הראיון, כך שתוכלו לחכות למעסיק ולא להפך. תוכלו בינתיים להתרשם מהאווירה במשרד, להתיידד עם המזכירה ולראות מה איכות הקפה שם…
שימו לב שאתם מקשיבים להסברים של המראיין. הוא ידבר על אופי התפקיד, על מהותו ועל היחסים בין העובדים האחרים במקום העבודה. יש לכם 2 אוזניים ופה אחד בשביל להקשיב יותר מאשר לדבר,זה משהו שמאוד בא לידי ביטוי בראיונות עבודה.
המראיין ישאל אתכם גם שאלות לגבי “קורות החיים” שלכם. היו מוכנים לענות על שאלותיו, ולפרט במידת הצורך. שימו לב שאתם עונים לשאלות ששאלו אתכם, ואתם לא נודדים לנושאים שאינם רלוונטיים לראיון עצמו או לתחום העבודה הנוכחי. אם עבר זמן מאז שכתבתם את “קורות החיים” שלכם, עברו עליהם שוב לפני הראיון כך שתדעו מה בדיוק כתוב שם.
כאשר תישאלו על ניסיונכם בעבודה, ענו בפירוט, ולטובתכם הדגישו את הדברים החזקים שלכם בתחום. אל תשקרו! אל תמציאו דברים שלא היו. זכרו! הראיון הוא אמצעי שלכם להראות למה אתם מתאימים לתפקיד. זה שיווק לכל דבר. התעסקו בשיווק עצמי ולא בלכלוכים על הבוס הקודם שלכם. אינכם רוצים שהבוס הנוכחי יחשוש שתלכלכו עליו בעתיד.
הראיון הוא גם מבחן ראשוני. המעסיק רוצה לבחון אתכם, ולראות איך אתם מתנהגים. הדברים שתעשו (או לא תעשו) בראיון יקבעו למראיין את תדמיתכם. אם תקרינו בטחון עצמי בניסיונכם ובמה שיש לכם להציע, המראיין יחוש בכך. רושם ראשוני קשה לשנות . לכן, שימו לב למה שאתם עושים בראיון.
מותר לכם, ואף מומלץ, לשאול שאלות על התפקיד ועל החברה, על-אף שזה נראה לפעמים לא כ”כ מובן מאליו. אין עם זה שום בעיה, נהפוך הוא. כשתשאלו שאלות כאלו, המעסיק יראה שאתם אנשים רציניים ושיש לכם מוטיבציה בקשר לתפקיד.
דבר נוסף שיש לו חשיבות הוא שפת הגוף. שפת הגוף שלכם צריכה לשדר נינוחות, רוגע וביטחון עצמי. אם תקרינו את זה, המראיין בתורו ירגיש כך. כשזה יקרה, האווירה תהיה נינוחה יותר ורגועה יותר. באווירה כזו יהיה יותר קל לספר על עצמכם ולהראות את הצדדים הטובים שלכם.
לסיכום, קחו את הדברים הללו וחשבו עליהם. בדקו איך אתם יכולים ליישם אותם בראיונות העתידיים שיהיו לכם. הכי חשוב זה לא להילחץ, ולקחת את הדברים בפרופורציה נכונה. בהצלחה!
המאמר נכתב בשיתוף פעולה עם צוות להיות 1