
סוף סוף קורות החיים ששלחתם על פני המים מתחילים להניב תוצאות וקיבלתם זימון לריאיון התמחות. איך מתכוננים לריאיון כדי לצלוח אותו בצורה הטובה ביותר? הנה צרור עצות מעשיות.
1. מודיעין מקדים
הכירו את המשרד שאליו אתם מגיעים. גלשו באתר האינטרנט שלו, חפשו אותו בגוגל, הבינו את תחומי עיסוקיו, כיצד הוא מבדל את עצמו ממשרדים מתחרים, מיהו חוג לקוחותיו. ככל שתכירו את המשרד טוב יותר, גם תיראו מעוניינים יותר במשרה, מעורים בנעשה בתחום ראיית החשבון, וגם תוכלו לחשוב מראש מדוע דווקא אתם מתאימים למשרה הנכספת. זה יכול להיות הניסיון המקצועי הרלוונטי שצברתם ותואם את תחומי עיסוקיו של המשרד, תכונות אופי שיכולות לתרום לתפקיד, או היכרות עם הענף שבו המשרד מתמחה.
2. מתרעננים
המגמה של משרדי ראיית חשבון בשנים האחרונות היא לשאול במהלך הריאיון להתמחות כמה שאלות נקודתיות בנושא החשבונאות הפיננסית או המיסים. את רוב האנשים השאלות הללו תופסות לא מוכנים וחבל. על מנת למקסם את הסיכויים שלכם להתקבל, חשוב שתעשו חזרה קצרה על חלק מהחומרים המקצועיים שרלוונטיים למשרה שאליה אתם מתראיינים. כדאי גם לקרוא עיתונות כלכלית בבוקר הריאיון כדי להיות מעודכנים באקטואליה המקצועית ולהעלות נושא לדיון במקרה הצורך.
3. משטרת האופנה
כל מקום עבודה מתאפיין בקוד לבוש משלו – יש מקומות המתאפיינים בלבוש רשמי מאוד, לעומתם יש מקומות עם אווירה משפחתית יותר וקוד לבוש קז’ואלי. חשוב שתתאימו את עצמכם לקוד זה. איך? מנסים לברר אצל חברים אם מישהו מכיר מישהו שעובד או עבד שם וכך לומדים איך נכון להתלבש. מתלבטים מה ללבוש? החמירו. התלבשו מסודר ונקי. אין הזדמנות שניה לעשות רושם ראשון.
4. עמידה בזמנים
חשבו בדיוק כמה זמן ייקח לכם להגיע אל המקום, למצוא חניה ולאתר את המשרד בתוך הבניין. ואז הוסיפו לחישוב שלכם לפחות רבע שעה. לכו תדעו לאיזה פקק תקלעו דווקא בבוקר הריאיון שלכם. איחור לריאיון הוא התחלה גרועה מאוד.
5. תנו למראיין להוביל
בדרך כלל מתגבש בכל מקום עבודה פרוטוקול קבוע של ראיונות. יש כאלה שמתחילים לספר על המשרד ואז לשאול את המרואיין שאלות שונות, יש כאלה הנוהגים הפוך. בכל מקרה, חכו לראות איך המראיין רוצה לנהל את הריאיון לפני שאתם מתחילים לספר לו על עצמכם וזאת כדי ליצור אווירה הרמונית ולא דוחקת.
6. התאמנו על ההצגה העצמית שלכם
המראיין לומד עלינו המון מהדרך שבה אנחנו מציגים את עצמנו. דרך שפת הגוף וטון הדיבור ניתן ללמוד על תחושת הביטחון העצמי והערך העצמי שלנו. פה דרוש איזון עדין בין ביטחון עצמי מופרז לבין חוסר ביטחון. התאמנו מול המראה בבית, מול חבר או בן משפחה ונסו להגיע לנקודת איזון שבה תרגישו בנוח עם עצמכם.
7. הקשיבו היטב
על שאלות יש לענות בצורה מדויקת, גם אם הן שונות מאלה שחשבתם שתצטרכו לענות עליהן. היכולת לאלתר ולזרום היא יכולת חשובה ויש מקומות שבכוונה תחילה שואלים שאלות מפתיעות רק כדי לראות איך תגיבו. הקשבה טובה, שימוש במילים בהן השתמש המראיין והתייחסות לדבריו, הן מפתח להצלחה.
8. לא לשקר
מרואיין שמשקר משול לפינוקיו. הוא בולט בשטח. אם אין לכם ניסיון בתחום מסוים, אל תשקרו. הגידו את האמת והדגישו את היכולת שלכם ללמידה מהירה ואת הנכונות להשקיע כדי לצבור את הניסיון הרלוונטי. יושרה היא נכס גדול יותר מידע מקצועי.
9. הסיומת
הדרך שבה תסיימו את הריאיון תשפיע רבות על הדרך שבה תתקבעו בתודעת המראיין. בסוף הריאיון הודו לו על הזמן שהקדיש לכם והתעניינו מתי ניתן יהיה ליצור קשר עם המשרד להמשך התהליך. זה ישדר רצינות ויוסיף לרושם החיובי שיצרתם.
10. והכי חשוב – האמינו בעצמכם
אם תאמינו בעצמכם ובעובדה שאתם האדם הכי מתאים למשרה, המראיין יקבל מכם שדר של ביטחון עצמי שיגרום לו להאמין בכם, גם אם לדעתכם יש מועמדים מנוסים או מתאימים יותר. מי שמאמין לא מפחד את המשרה לאבד.
בהצלחה,
רו”ח יוליה לוי
על הכותבת:
- מייסדת ” MY ACADEMY” – הכנה ממוקדת להצלחה בבחינות הסמכה בחשבונאות ומסים של מועצת רואי חשבון, מועצת יועצי מס, לשכת רואי חשבון והרשות לניירות ערך.
- מאמנת להצלחה באמצעות שיפור אסטרטגיות למידה.
- פרטים נוספים באתר: www.myacademy.co.il
או בטלפון: 052-3265132